Blogolj!

Lesz-e valaha Erdély románföld?


A legkeresettebb román szakma a történelemhamisító. Nem tud annyi történelemhamisító áltörténészt, álrégészt kinevelni Románia, amennyit a túlnyomórészt középkori sötétségben leledző román társadalom igényelne. Mintegy kétezer évnyi történelmet meghamisítani ugyanis messze nem volt elég az elmúlt 100 év.

A román rongyokkal sem tudják elfedni Erdély valós történelmét

Pedig 100 év alatt mennyi idő, energia ment el arra, hogy azt bizonygassák, Erdély az övék és övék is volt ősidőktől fogva.

A legsötétebb román figura, Ceausescu idején évtizedeket öltek abba, hogy a hibbant dákó-román kontinuitás elvét bizonyítsák. Volt ott minden! Legyártott és ókori sírokba csempészett „dákóromán leletek”, amin utána egy világ röhögött. (pedig sírni kellett volna inkább!) Külön titkos részleg volt a középkori oklevelek és pénzérmék gyártására, amelyek a kitalált román történelmet voltak hivatottak alátámasztani.

A múlt átírása mellett a múlt valóságának pusztítása is mindennapos volt. Nem csak az erdélyi falurombolás vagy az erdélyi szászok NSZK-nak történő - szó szerinti - eladása jelképezte ezt, hanem egészen elképesztő esetek is. Volt például keményen kiképzett, a könyvtári könyvek ellopására szakosodott román „elitalakulat”, amely járta a világot és világszerte módszeresen ellopta és megsemmisítette azokat a köteteket, amelyek ellentmondtak a dákó-román elméletnek, vagy csak éppen a magyar történelemről, vagy Erdély történelméről szóltak. Emellett persze voltak a XX. században írt „ősi” román népmesék, népdalok, voltak szép számmal kitalált történelmi alakok.

És mindezt csak azért, hogy szülessen meg már végre egy olyan ember, aki elhiszi, hogy Erdély ősi román föld.

Ám most itt állnak és szembesülnek 100 év minden hiábavalóságával.

A részeges delíriumban lézengő Junckeren kívül ugyanis nincs élő ember, aki hinne a történelmi Romániában. Mert hát Dracula gróf ostobácska legendája ehhez képest maga a megtestesült valóság!

Bármit is műveltek, bármilyen gyalázatra vetemedtek, a székelyeket megtörni nem tudták. Ügyködhet történelemhamisítók bármekkora hada, amíg egy székely is él Erdélyben, addig emlékezniük kell a bocskorosoknak arra, hogy Erdély sohasem volt román föld.

Jól tudják ezt az Erdélyen kívüli bocskoros románok is, így dühüknél csak a féltékenységük nagyobb. Dühük és féltékenységük csak fokozza gyűlöletüket. Gyűlöletüket minden és mindenki iránt, ami több, jobb, kulturáltabb nálunk. A mérhetetlen kisebbrendűségi érzéssel (joggal) megvert Erdélyen túli románság egyre fékeveszettebb dühhel próbálta és próbálja a maga képére formálni Erdélyt.

De 100 év csak annyit sikerült elérni, hogy a Magyar Királyságban a fölemelkedés, kulturálódás útjára lépett erdélyi románságot is meggyalázták a regáti bocskosorok tömeges betelepítésével.

A 70-es, 80-as években az erdélyi magyar és román egyként nézte elszörnyedve, hogy a módos erdélyi parasztházakba beköltöztetett regáti csürhe nem csak csirkét és birkát tart a takaros szép házak szobáiban, de még lovat is. És ez csak a szomorú valóság nyomdafestéket tűrő része.

Erdélyt úgy akarták, akarják románná tenni, hogy visszarángatták a maguk elmaradott, sötét középkori szintjére. A kincses Erdélyt. Fájt ez nem csak a magyarnak, fájt a szásznak, örménynek, és fájt az igazi románnak is. És fáj a mai napig is. A szászok világgá futottak, szinte mind egy szálig. Fogy a magyar is, de kitart. Leginkább fogy az igazi erdélyi román. Dermedve fut immár három évtizede Nyugatra, kíméletlen jeléül annak, hogy ami Erdélyben történik, az a románság legnagyobb szégyene. Immáron 100 éve.

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/64987/pics/lead_800x600.jpg
demagóg,erdély,inkvizítor,juncker,románia,románok,székely
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?