Blogolj!

Ha a hülyeség növesztene, a románok már rég ülve nyalnák a Holdat…


Viszonylag egyszerű a román történelem és politika elmúlt száz éve. A rettegés évszázada. Rettegnek, hogy egyszer lebuknak és a lopott dolgot vissza kell adni. Rettegnek, hogy elvesztik azt, amiről mindegyikőjük érzi-tudja, hogy orvul lopták. Erdélyt.

A félelem nagy úr. És rendkívül rossz tanácsadó. Ritka nagy hülyeségekbe tudja belehajszolni a rettegőt. Főleg, ha az ostoba is. Ráadásul általában olyanba, ami hosszútávon biztosan nem jó számára. Mert csak a rettegést fokozza, megnyugvást sohasem hoz.

Nos, ilyen egyre nagyobb ostobaságokba sodorja a páni félelem a románokat Erdéllyel kapcsolatban. A magyar anyanyelvű oktatás ellehetetlenítésére irányuló szűnni nem akaró, sőt, egyre erősödő törekvésük jelzésértékű. Jelzi, hogy a magyarság évezredes kultúrfölényét nem tanulással akarják kiegyenlíteni, hanem megpróbálják a magyarságot is a saját szellemi szintjükre lerángatni. Nem persze, nem megy, de megpróbálják. Ezért rettegnek a magyar anyanyelvű oktatástól, tanároktól, a színvonalas magyar gimnáziumoktól, a magyar egyetemtől…

A hülyeségben viszont végsőkig kitartanak és hát így a hülyeség spirálja egyre nagyobb és sötétebb mélységbe húzza a románokat.

Tapasztalati tény, hogy minél többet tanul, minél többet tud a világról egy-egy román, annál inkább elege lesz abból, hogy a hivatalos Románia és főleg a politikusok mindenért – az egyébként egyetlen dolgozó és értéket termelő népréteget – a magyarságot teszik felelőssé.

Ezért hát egyesek nem érik be az egyházi ingatlanok törvényesített ellopásával, a magyar oktatás folyamatos támadásával, mindenáron azt akarják bebizonyítani, hogy a magyarság igenis veszélyes Románia számára. Ezért a legújabb elképesztő kreténségük a terrorizmus. Azzal vádolva csuktak le magyar fiatalokat, hogy terrorista akciókra készültek a románok nemzeti ünnepén. (amikor egyébként az emberiség történelmének legnagyobb értékű lopását – azaz Erdély ellopását – ünneplik.

Bebörtönöztek hát látványosan öt évre két erdélyi magyar nemzetiségű fiatalt, üzenve ezzel az átlag románnak, hogy lám a magyarok ilyen veszélyesek… A per láttán persze még Ceausescu is elismerően csettintene. Igazi szép szekus munka. Tényanyag nulla, hülyeséggel elegy hazugság annál több.

Minden tisztelet azoké, akik ennek ellenére kiállnak a bebörtönzött magyar emberek mellett. Az ártatlanul bebörtönzött magyarok mellett. Tisztelet azoknak, például Bajkai Istvánnak és Lomniczi Zoltánnak, akik nem elégszenek meg a facebookos észosztással, a neten aláírt petíciókkal, hanem ténylegesen cselekszenek! Odamennek és ott helyben ország-világ elé tarják a románok hülyeségét, a románok bűneit. Ismerve a románok rettegését és az ebből fakadó gyalázatos tetteiket, kellett hozzá bátorság… 

Csíkszereda, 2018. október 12. Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője és Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke (MTI Fotó: Veres Nándor)

De kellett! Kell erőt mutatni, mert történelmi tapasztalat, hogy a hülye sunyi csak az erőből ért!

 

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/61659/pics/lead_800x600.jpg
demagóg,erdély,inkvizítor,lopás,románia,románok,terrorizmus
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?