Blogolj!

Tényleg a végéhez közeledik Juncker és Merkel elmebaja


Bármennyire is akarja ráerőltetni Európa népeire a szülőpárosa - Juncker és Merkel – a kvótát, a halvaszületett, gnóm fattyú senkinek sem kell. Kimondhatjuk, amit mi magyarok mindig is tudtunk és mondtunk: a migránskvóta egy elfogadhatatlanul ostoba agyszülemény. Olyan elképesztően vérlázító aljasság, amelyet minden józan gondolkodású, a jövőért, a gyermekeiért felelősséggel viseltető európai ember kapásból elutasít.

A berlini és a brüsszeli jóindulattól függő európai vezetők többsége is tudta ezt, azonban fölszólalni ellene kevesen mertek. Közülük is első volt Orbán Viktor, akit ezért Brüsszel rendszeresen kiátkozott, és minden eszközt bevetve megpróbált megbuktatni. Időközben persze akadtak épeszű társai is Orbánnak az európai állami vezetők közt, így jött létre például a V4-ek sohasem látott egysége. Majd csatlakozott Ausztria is és – bár a kormányalakítást időlegesen megfúrták – Olaszország is. Anglia meg annyira zokon vette ezt a baromságot, hogy becsapata maga mögött az ajtót…

Mindezek ellenére Merkel és Juncker továbbra is erőltetik a kötelező betelepítési kvótát. Egyfelől érthető, hiszen a kvóta föladása vagy bukása egyértelműan a politikai bukásukat jelentené. Másfelől viszont föl kellene fogniuk, hogy az ötletük halott.

Megszüntetné a menekültkvótákat Bulgária

Az Európai Unió soros elnöki tisztét betöltő Bulgária a menekültkvóták megszüntetését javasolja. Már júniusban szeretnének áttörést elérni az európai menekültpolitikai vitában. Az EU-elnökségért felelős bolgár miniszter, Liljana Pavlova elmondta, javaslataik lényege, hogy ne legyenek kötelező menekültkvóták, tehát a már Európában lévő menekülteket ne osszák szét a tagországok között, erre csak akkor kerüljön sor, ha a 2015-öshöz hasonló áradat érkezik a kontinensre.

A napokban épp az Unió jelenlegi elnökségét adó bolgárok jelentették be, hogy a kötelező kvóta visszavonására tesznek javaslatot, mert esély sincs nem hogy a tényleges végrehajtására, de még az elfogadására se.

Kegyetlenül fájó pofon ez Merkelnek és Junckernek is, pedig a feketeleves még hátra van, ugyanis a bolgárok után Ausztria lesz az EU soros elnöke. Kurz pedig többször kimondta: a kvóta rossz, Ausztria ahhoz nem fog hozzájárulni…

Kurz nekifutásból rúgta seggbe Junckert

Az osztrák kormányfő megint olyan dolgokat mondott ki, amelyekbe beleremegtek Brüsszel falai és a brüsszeli bürokrácia fejesei. „az illegális bevándorlókat az uniós külső határokon kell megállítaniuk, ellátniuk, és ideális esetben haladéktalanul visszaküldeniük hazájukba vagy egy tranzitállamba.

Merkel és Juncker torszüleménye lassan tényleg a múlté lesz… Ideje már!

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/53244/pics/lead_800x600.png
aberrált,abszurd,angela merkel,demagóg,inkvizítor,juncker,kvóta,sebastian kurz
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?