Blogolj!

Te, aki lehülyézel és lebirkázol két és fél millió magyart!


Azoknak, akik elköltöznének és már repülőjegyet, szállást keresnek, azoknak, akik demokráciát temetnek, diktatúrát, valamint egypártrendszert kiáltanak, és nem mellesleg azoknak, akik 2,5 millió embert neveznek birkának, agyhalottnak, sötétnek. Három pontban rólatok és a tegnap (vasárnap) estéről.

Egy kedves olvasóm küldte el nekem az alábbi írást, amelyet egy barátja postolt a facebookra. Nagyon tanulságos, és mivel minden betűjével egyetértek, ezért közreadom:

„Coming out. 

Azoknak, akik elköltöznének és már repülőjegyet, szállást keresnek, azoknak akik demokráciát temetnek, diktatúrát, valamint egypártrendszert kiáltanak, és nem mellesleg azoknak, akik 2,5 millió embert neveznek birkának, agyhalottnak, sötétnek. Három pontban rólatok és a tegnap estéről.

(1) Az elköltözéssel való riogatás, a külföldre menetel tervezése és ezeknek kiírása a Facebook faladra a választási eredmények tükrében, a választás estéjén és másnapján, menő dolog. Jönnek a lájkok, elégedetten hátra dőlsz és mondod magadban: ez igen, más is így gondolja. Bravó! De szerinted ez érett gondolkodásra vall? Szerinted ez igazi állampolgárhoz méltó hozzáállás? Itt nincs alternatíva? Közel 4,5 millió ember dolgozik itthon és nincs lehetőség? Tudom, varázsütésre könnyebb lenne egy hőn áhított "nyugati típusú" országot kipattintani, de befektetett, kemény és áldozatos munka nélkül nincs siker. Ráadásul: a világ, a politika, a gazdaság, a nemzetközi kapcsolatok (és még sorolhatnám mi minden) ennél sokkal bonyolultabbak. Mégis több ezer ember dolgozik évek óta azon, hogy ez az ország jobb legyen - köztük apró porszemként én is ezt kívánom szolgálni -, miközben te úgy gondolod, hogy könnyebb fotelharcos polgártársként minden adandó alkalommal elsiratnod, hogy milyen reménytelen és szar országban élsz, valamint könnyebb semmibe nézned azt a sok munkát, ami az elmúlt években ennek az országnak az érdekében el lett végezve, ahelyett, hogy te is tennél érte. Lelked rajta.

(2) A demokráciát temetők és a diktatúrával fenyegetők azok, akiket a legkevésbé értek, ám a tegnapi nap tekintetében úgy látom, hogy hangzatos szlogen ez is, amit szintén menő kiírni. De tisztelettel hívom fel a figyelmeteket arra, hogy a magas részvételi arány is bizonyította: itt bizony demokrácia van és a lehetőség is meg lenne, hogy a választók leváltsák a kormányt. Van lehetőség, de az alternatívák azok, amelyek tesznek ez ellen. Amíg a kormánytól balra lévő szereplőket a puszta hatalomvágy és saját érdekeik vezetik, és másból sem állnak ki, csak a pozíciók osztogatásából, addig a másik oldalon egy identitását kereső, saját hitelességét folyamatosan csorbító párt van (báránybőrbe bújt farkas). Ezeknek a pártoknak egy világos szempontot kellene figyelembe vennie: egységben az erő. Ja, hogy az együtt való indulás, mondjuk egy zászló alatt nem derogál, annak ellenére, hogy a szavazóik nagy része is ezt szeretné? Nem a kormányzó pártok hibája és ettől még nem lesz diktatúra. Amíg az ellenzéki pártok sakkoztak az egyéni választókerületek tekintetében az indulóikkal, egyet felejtettek el újra. A másik oldal elemi utálata és a szaregészségügy, szaroktatás, lopnakcsalnakkorrupció mantrái nem elegek ahhoz, hogy valós alternatívaként esélyes legyél a többség megszerzésére.

(3) Agyhalottnak, birkának, sötétnek nevezni több mint 2,5 millió honfitársadat, az igazán bölcs dolog. Amikor ezt mondod vagy leírod, nem érzed azt, hogy valójában te ütöd meg a sötétség szintjét? Látom persze, hogy könnyű elitistának lenni, könnyebb lenézni másokat. De jegyezd meg jól, hogy nem ismerheted ezeket az embereket, nem ismerheted a motivációikat, problémáikat, gondolkodásmódjukat. Az elefántcsonttornyodban élve gondolkozz el: nem csak a fővárosban és nem csak a nagyvárosokban van élet, a magyar társadalmat pedig nem csak a Facebook ismerőseid alkotják. Amennyiben engem is agyhalottnak, butának, sötétnek nyilvánítasz, a te dolgod. Furcsa ugyanakkor az, hogy főleg te, a liberális értékeket magadénak vallóként hányod ide a Facebookra ezeket, miközben az egyenlőség, a véleményszabadság, a szólásszabadság és a politikai korrektség felesketett hős lovagjaként díszelegsz. De ne felejtsd el, hogy ha ezt a 2,5 millió embert eltüntetnéd, kivennéd az országból, mert nagy felhatalmazást adtak egy pártszövetségnek, ami szerintük a legjobb alternatíva jelenleg, az ország és annak jövője akkor lenne csak igazán nagy bajban. Mert bármilyen hihetetlen, ezen választók között vannak fiatalok, idősek, anyák, apák, dolgozók, munkanélküliek, szakmunkások, mérnökök, közgazdászok, ügyvédek, tanárok, orvosok, rendőrök, polgárőrök, tűzoltók, mentősök stb.

Nos, közel sem ez a vége a gondolataimnak, de vehetjük úgy, hogy ez volt az én "coming outom", mert megtörtem a csendet a Facebook falamon, ami több évig jellemezte. Megtörtem, mert bár aki ismer tudja, hogy a sodrából nehezen kihozható ember vagyok, a tegnap este és a mai nap folyamán tucat számra olvasottak megkocogtatták bennem a vészharangot. Azt a vészharangot, ami arra figyelmeztetett: nem lehet, hogy ennyi egyfelé húzó, egysíkú, a foteljéből mindent kritizálni tudó véleményvezér legyen az ismerőseim és a generációm tagjai között. Van más vélemény, van más világnézet, van más gondolatrendszer, amiket tiszteletben kell tartani és nem szép dolog minősíteni polgártársainkat véleményük miatt. A tegnapi nap folyamán milliók véleménye az volt, hogy nekik Magyarország az első. Tessék elfogadni, tiszteletben tartani.

[akinek nem inge..]”

Kovács Ádám Imre 

8
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/51053/pics/lead_800x600.jpg
2018,balliberális,bukás,demagóg,inkvizítor,örök vesztes,vendégpost,vendégszerző
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 8 db hozzászólás érkezett!
Tarr 2018-05-20 09:08:36
Bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű. diktátor mondja másra, hogy diktátor. Arról beszélhetnénk, ki a diktátor. Az, aki 2006-ban csalással maradtak kormányon. Ezek után jött az öszödi beszéd, majd békés emberekre ráküldte a terrort. Sokan meg is vakultak miatta. Hányan meg hányan meghaltak csakazért, mert nemláttak kiutat a gyurcsány, és bandái terrorjából. megszorítás, országkiárusítás, véres oszlatások. Az egészségügyi gyilkos törvény bevezetése, a várólista, a fizetős egészségügy. Na ki a diktátor?
Válaszolok
Zelenyánszki 2018-04-13 00:26:06
https://www.youtube.com/watch?v=8DPZhLpDrSo

Tömören vélemény :D
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-12 19:38:58
Válasz "Gabi" bejegyzésére.
Kedves Gabi !
Én felnőtt koromra már megtanultam szöveget értelmezni, de szomorúan kell megállapítanom, hogy nagy valószínűséggel Önnek ez a mai napig nem sikerült.
Magyarázatként - a gyengébbek kedvéért - idézek az eredeti szövegemből egy rövid részletet:
"..... ezek a "hivatásos" Soros-bérenc megmondóemberek ...."
Mint látszik, egy szót sem ejtettem 2,5 millió emberről, kizárólag a hivatásos Soros-bérenc megmondóemberekről beszéltem, akik - jó néhányan, például némelyik kommunista újságíró - vették maguknak a bátorságot, hogy minden jobboldali magyar szavazót lehülyézzenek, birkáknak, agyhalottaknak bélyegezzenek. Természetesen, ha Ön is osztja ezen szerencsétlenek véleményét, akkor Önre különösen vonatkozik a "hivatásos" Soros-bérenc kitétel.
Válaszolok
Gabi válasza: Gabor bejegyzésére 2018-04-11 21:29:53
Mégpedig?
Válaszolok
Gabor válasza: Gabi bejegyzésére 2018-04-11 19:44:49
abban van valami igazsag
Válaszolok
Gabi válasza: Hát, így van ez bejegyzésére 2018-04-11 17:02:46
A másik kb. 2,5 milliót - "hivatásos" Soros-bérencnek és hazaárulónak nevezőkkel mi a helyzet?
Válaszolok
Péter 2018-04-11 13:38:26
Ez gyönyörű volt. 100%-ban ezt gondolom én is.
Válaszolok
Hát, így van ez 2018-04-11 12:51:46
Innen üzenem azoknak a semmirekellőknek, akik a magyarországi szavazók nagyobbik részét lehülyézik, hogy ne feledjék:
"A stílus maga az ember".
Már, ha értik ezek a "hivatásos" Soros-bérenc megmondóemberek, hogy egyáltalán miről beszélek, mert a "kifejtett" mondandójuk alapján erős kétségeim vannak a szellemi képességeiket illetően.
Mondhatnám azt is, hogy - meggyőződésem szerint - az agytekervényeiknek az együttes számhalmaza biztosan nem haladja meg a kettőt, de én nem fogalmazok ilyen alpári módon !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?