Blogolj!

Karácsony Gergő fölrúgta teli bilit…


Karácsony Gergely tehát fölrúgta az egyébként bűzös teli bilit, fröccsen is szépen a fekália mindenfelé a balliberális oldalon. Merthogy mivel indokolta a gerinctelen tripla árulást? Hát persze: „Fogjunk össze! Össze kell fogni!” Holott pontosan tudta, hogy ezzel nagyobb öszzefogásra remény sincs...

Matematikai Nobel-díjat ugyan nem érdemel, de az mindenképpen érdekes, hogy Karácsony Gergő rájött, hogy 0+0 az egyenlő a nullával. Vagyis a Párbeszéd 0 százalékához, ha hozzáadják a Juhász Péter vezette Együtt 0 százalékos népszerűségét, akkor az egy nagy nulla. Vagy inkább dupla nulla… Karácsony arra is rádöbbent, hogy a polgármesteri teljesítménye és a helyi mszp-sek nyomulása nyomán körülbelül nulla százalék esélye van arra, hogy újraválasszák Zugló polgármesterének.

Így tehát kétségbeesett akcióba kezdett, hogy valahogy parlamenti székhez, azaz négyévi biztos fizetéshez jusson.

Mivel a már említett dupla nullás együttműködés még úgy sem kecsegteti bejutással, hogy a választási törvényt kijátszva, nem két párt szövetségeként, hanem egy közös választási pártként indulnának, így nem 10, hanem csak 5 százalékot kellene elérniük. Per pillanat az öt százalékos parlamenti küszöbtől, a legjobb indulattal is kb. 5 százalékkal vannak lemaradva. Azaz, ebből nem nézett ki parlamenti hely Karácsonynak.

Ezért aztán a ballib médiában sokat ajnározott Gergő szépen fölköpdösött és aláállt. Nem is egyszer.

Egyrészt fogta és minden előzetes egyeztetés nélkül elárulta a saját pártját, amelyik nem is oly régen még úgy döntött, hogy ő miniszterelnökjelölt, az mszp-szdsz kormányok lejáratódott pártjaival pedig semmiféle együttműködésre nem hajlandó. És hogy az Együtt nevű pártnak hazudott gittegylettel indulnak közösen.

Ezzel tehát nem csak a saját pártját árulta el duplán, hanem a szövetségesét, a Juhász féle Együttet is. 

Karácsony Gergely ugyanis bejelentkezett az MSZP-hez. És ha már lúd, hát legyen kövér: nem csak együttműködni akar velük, hanem rögvest beajánlotta magát miniszterelnök-jelöltnek. Ráébredve, hogy abban momentán a szocik vészesen hiányt szenvednek, amióta Botkát amolyan igazi, hagyományos kommunista módszerekkel saját maguk kicsinálták.

Végre méltó kihívója akad Botkának!

Igaz ugyan, hogy Kunhalmi Ágica egy nagyon vodkás pillanatában azt találta mondani, hogy Botka népszerűbb, mint Orbán, de a valóság az az, hogy Botka szintje inkább az új kihívója a miniszterelnök-jelölti poszton. A 0 azaz nulla százalékos támogatottságú Párbeszéd nevű párt elnöke, Karácsony Gergely.

Ez ám a ballib tempó: egy mondattal elárulni mindenkit a saját pártjából és a szövetségesei közül. És ezt ritka gerinctelen embert akarja a ballib média úgy beállítani, hogy tehetséges politikus, aki Orbán kihívója lehet.

Karácsony Gergely tehát fölrúgta az egyébként bűzös teli bilit, fröccsen is szépen a fekália mindenfelé a balliberális oldalon. Merthogy mivel indokolta a gerinctelen tripla árulást? Hát persze: „Fogjunk össze! Össze kell fogni!” Holott pontosan tudta, hogy ezzel nagyobb öszzefogásra remény sincs, viszont a saját összefogásukat az Együttel azonnal tönkre is vágta… Juhászok ugyanis egyből felháborodva közölték, hogy ők ebből semmit sem tudtak és nem is kérnek belőle. Na nem mintha az MSZP sokat nyerne a nulla százalékos Juhászékkal, inkább veszítene egy bejutó helyet a listán… Gyurcsányék sem kérnek, még a Karácsonnyal megspékelt MSZP-ből se. Egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy az LMP-t és a Momentumot sem sikerül bezsarolnia, még Sorosnak sem, egy közös ellenzéki összefogásba…

Egyszóval az az egész nem szólt másról, mint hogy Karácsony biztos parlamenti helyet akar magának és ezért időben elárult mindent elvet és mindenkit, aki együttműködött vele. Nem kétséges, az MSZP-nek ez duplán jól jön. Egyrészt azt kommunikálhatják, hogy ők az összefogás érdekében még a saját miniszterelnök-jelöltről is lemondtak, másrészt így legalább - egy Karácsonynak adott listás helyért cserébe - senkinek sem vállalnia a pártból a bukott miniszterelnök-jelölt szerepét 2018-ban. Azt örömmel vállalja Karácsony Gergely, ha az árulásért cserébe kap egy parlamenti széket és fizetést négy évre.

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/45728/pics/lead_800x600.jpg
áruló,balliberális,botka lászló,demagóg,együtt,inkvizítor,juhász péter,karácsony gergely,miniszterelnökjelölt,mszp,párbeszéd párt
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?