Blogolj!

A románok csak egy dologban tudnak kimagaslót nyújtani: a magyarság gyalázásban


A román labdarúgó szurkolóknál nagyobb aljanépség nemigen akad Európában. Ezért aztán a szurkoló szót gyorsan idézőjelbe is kell tennünk. Valószínűleg a román lelátókra összefújja a szél a söpredéknek is a legalját. Itt gyűlnek össze a mérhetetlen nemzeti és szellemi kisebbrendűségi érzéstől megvert, agyatlan lények.

A román „szurkolók” hírhedtek arról, hogy ők az egyetlenek, akik, ha elkísérik a válogatottjukat, Európában bárhol járnak, nem a helyi ultrákkal keverednek összetűzésbe, hanem egymást ütik-vágják-rúgják kíméletlenül.

Egészen döbbenetes látvány volt például, amikor Budapesten a Steaua és a Dinamo „szurkolói” lépcsőn lerúgó versenyt rendeztek egymással a stadionban. Szó szerint. Lerugdalták egymást a lépcsősoron. És a budapesti események egyáltalán nem egyedülállóak, mindenhol, ahova eljutnak, ugyanilyen patkány viselkedéssel lepik meg a helyi hatóságokat.

Egyvalamiben mégis együtt tudnak működni: a mérhetetlen kisebbségi érzésből fakadó frusztrált magyargyűlöletük kiélésében.

Évekkel ezelőtt, a kolozsvári CFR volt a céltáblájuk, mert a tulajdonosa, Pászkány Árpád, magyar volt. Mostanság a Sepsi a gyűlölt célpont, de egyébként bármilyen alkalom jó ezeknek az állatoknak arra, hogy megpróbálják kitombolni magukból a kisebbrendűségi érzéseiket.

Legutóbb a csíkszeredai fiatalok voltak az áldozatok. A maszol.ro beszámolója szerint Az FK Csíkszereda U19-es együttese a szerdai Románia Kupa-mérkőzésen Botoșani-ban lépett pályára, ahol a helyi szurkolótábor szidalmazta a székelyföldi játékosokat és rasszista, idegengyűlölő megnyilvánulást tanúsított a csapattal szemben. A csíkiek képviselője emlékeztette a Román Labdarúgó Szövetség versenyigazgatóját, hogy nem ez volt az első eset, amikor magyarellenességgel szembesültek játékosaik, „de most már betelt a pohár”.

Az FK Csíkszereda büszke arra, hogy játékosainak nagy része magyar nemzetiségű, ráadásul a szidalmazott focisták között éppenséggel három U18-as román válogatott játékos is volt. Eddig is és ezután is befogják tartani a Román Labdarúgó Szövetség versenyszabályzatát, de kérik, hogy vizsgálják ki az esetet és hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket – olvasható a klub honlapján.

Már az is kérdéses, hogy a román szövetség mer-e, vagy egyáltalán akar-e megfelelően eljárni az ügyben, de attól tartok, hiába minden büntetés, a román társadalomba ivódott magyarokkal szembeni kisebbrendűségi komplexust nem lehet pénzbüntetéssel eltüntetni. Ahhoz ész és empátia kellene. Azt viszont, ha volt is egyáltalán, már rég elvesztették az egymást lerugdosó akcióikban…

Ami nem is lenne baj, tőlem akár halálra is rugdoshatják egymást Bukarestben, ha nem a kisebbségi magyarok látnák ennek is a kárát!

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/45036/pics/lead_800x600.jpg
demagóg,erdély,inkvizítor,magyar kisebbség,magyargyűlölet,magyargyűlölő,román szurkolók,románia,románok,székely
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?