Blogolj!

Kohl temetése – a politikai utódja nem kaphatott szót…


Olyan rongyemberek tobzódnak most a sírjánál, akik arra nem méltóak, hogy egy lapon említsék őket vele a történelemkönyvekben.

Fotó: mti

Mit keres ott az ultraliberális Bill Clinton? Az muzulmán migránsimádó, alkoholista Juncker? A buziházasságnak politikai érdekből elvtelenül utat engedő Merkel?

Az említettekkel szemben Helmut Kohl valóban európai volt. Számára Európa magától értetődően a keresztény hagyományokban gyökerezett, abból táplálkozott, és a jövőjét is ennek szellemében képzelte. Minden tettét ez hatotta át. Tudott és mert távlatokban gondolkodni, fölülemelkedve a kisszerű napi politikai érdekeken. Többi között ez a lényeges különbség közte és Merkel között. Merkel egy kiváló első hivatalnok, Kohl egy kiváló államférfi. Ég és föld.

Clintonra és Junckerre pedig szinte szót sem érdemes vesztegetni.

A Soros-által megvásárolt (megzsarolt?) Juncker, aki minden, csak nem keresztény. Európa első számú sírásója. És nem csak a keresztény Európáé, hanem a liberális Európáé és a baloldali Európáé is.

A mindenféle "nőcskéket farkalgató" Clintont odaengedni Kohl koporsójához pedig egyenesen halottgyalázás. És nem csak azért, mert Bill Clinton egy erkölcsi hulladék, hanem mert szinte a tökéletes ellentéte Helmut Kohlnak. Nem európai, nem keresztény, nem tisztességes, nem példakép, nem államférfi. A kozmopolita Clinton a zülött és velejéig romlott, ulraliberális, a pénzt bálványozó politika és világnézet jelképe.

Nézem a temetést… Helmut Kohl koporsójára egy európai zászló van rágumizva… Pedig!

A temetést intéző és a koporsónál páváskodó gerinctelenek azt az alapvető tényt nem hajlandóak tudomásul venni, hogy mi, egyszerű európai emberek, egy német államférfit gyászolunk.

Mert Helmut Kohl elsősorban EMBER volt, keresztény volt, német volt és csak ezek után európai…

Mi tudjuk ezt, így szerettük, így tiszteltük, és ezután is így lesz.

Helmut Kohl Európa történelemkönyvének címlapján lesz! Akik viszont ott tobzódnak most a temetésén, mint gyászbeszélők, nos, ők talán egy lábjegyzetet kapnak… 

2
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/39874/pics/lead_800x600.jpg
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Szatmári Veronika válasza: Attila bejegyzésére 2017-07-05 16:11:13
Kohl kancellár özvegyének volt lehetősége, de nem volt elég erős akarata ezzel a bagázzsal szemben. Mekkora botrány és ezek kisemmizése lett volna a lehetőség a feleség kezében. Megfenyegették? Mivel? Nem árthatnak neki. Neki nem árthatnak - de méltó bosszút állhatott volna ezen az uniosnak nevezett csürhén. Hozzá teszem - Orbán beszéde lett volna az egyetlen hiteles, Kohl kancellárhoz méltó!
Válaszolok
Attila 2017-07-01 16:28:12
HELMUT KOHL NYÍLT ÜZENETE HITLER LÁNYÁNAK!!!
NYUGI: MINDENT LÁTOTT ELŐRE!!!
Azzal, hogy Angela Merkel semmibe vette a német példakép Helmut Kohl és özvegyének akaratát is, súlyos átkot vont a már így is fajfertőzött Németországra!!!
...hogy végakaratát is megerőszakolta és nem engedi Orbán Viktort a gyászszertartáson búcsúbeszédet tartani azzal pontosan azt igazolja, hogy Netanyahu hűséges csicskásaként a cionizmust szolgája!!!
Szánalmas végbéllény - hisz így az antinő maga végighazudhatja Kohl végső búcsúját – akit Maike Kohl-Richter mindvégig megvetett mert trollnak és egy megátalkodott gonosz boszorkánynak tartotta!!!

„Kedves Kancellár Asszony!

Angela!

Először is engedd meg, hogy megköszönjem Neked, amiért olyan szépen megemlékeztél halálomról. Mindig rendkívülien szórakoztattak azok a nekrológok, ahol a szerző saját maga felmagasztalására használja fel az elhunytat. Ebben nagyon jó voltál, gratulálok, Angela!

Köszönöm neked azt is, hogy levetted a feleségem vállairól temetésem gondjait. Maike azt akarta, hogy német politikusok ne beszéljenek a gyászszertartásomon, viszont szólaljon fel a magyar miniszterelnök. Viktor a barátom volt, a nemzetközi politikusok közül az utolsó, akivel találkoztam. Jólesett volna, ha ott, van, ha Ő emlékezik rám.

Azonban Te, Angela, nagyon bölcsen átláttad, hogy egy gyászoló özvegy „nem tud elég politikus lenni” ilyen helyzetben. Ezért ráküldted sameszeidet, akik belésulykolták, hogy Orbán Viktor, a barátom megemlékezése „botrányra” provokálna. Kit, kedves Angela?! Netán Téged, akit Maike nem kért fel a gyászbeszédre?

Tehát köszönöm, Angela, hogy a helyes útra kormányoztad az özvegyemet, igazán egy európai, konzervatív, hagyományokat és értékeket tisztelő politikus megnyilvánulása volt ez!

Köszönöm Angela, hogy ezek után önfeláldozóan vállaltad, megemlékezel rólam a gyászszertartáson. Strasbourgban. Igaz, én európai politikus voltam mindig, de elsősorban német hazafi! De rendben van, talán jó ötlet, fontolgattam én is. Szívesen meghallgatom, mit mondanak brüsszeli kreatúráid, Tajani EP- és Tusk ET-elnök.

Kedves gesztus az is, hogy kortársaimat is felszólalásra kérted. Jó, hogy jönnek Amerikából. De könyörgöm, csak Bill Clintont sikerült megtalálnod? Aki minden tárgyaláson Kennedyt akarta utánozni, de csak a Marilyn Monroe-s altesti poénokra futotta? Vagy Junckert, ezt a véreres orrú luxemburgi hamiskártyást?

S miért szólal fel Emmanuel Macron? Egy selyemfiú, aki beházasodott hatvanas felesége vagyonába, hogy onnan befizessék az Élysée palotába? Igen, a francia kapcsolat fontos, én hoztam össze Európa érdekében Mitterranddal a Párizs-Berlin közötti történelmi kiegyezést.

De amit Te csinálsz most, Angela, ezzel a Macronnal, az nem történelmi léptékű európai egyezség, hanem egy szánalmas alku, hogy együtt diktáljatok Európának!

Mi ez a többsebességes, vagy új Európai Unió, Angela, drágaságom?! Ez lenne az én örökségem? Az, hogy semmibe vedd a kicsiket, főleg a közép-európai országokat? Az, hogy megszerezd a piacaikat és teletömd őket lejárt szavatosságú áruval?

Vagy az, hogy kihasználd az olcsó munkaerejüket, sőt még tovább verd lefele a fizetéseket azzal, hogy rájuk ereszted a migránsokat? Apropó, bevándorlók! Te megőrültél, Angela, hogy ezeket a hordákat Európára engedted?

Igen, annak idején én is ösztönöztem, hogy jöjjenek vendégmunkások. De csak annyian, amennyire szükség van. Ráadásul az újraegyesülés után egyre kevésbé volt szükség friss munkaerőre. Meg aztán valljuk meg, mi még nem láthattuk, hogy azokat a törököket, kurdokat sem igen tudjuk integrálni, akiket befogadtunk.

De Te ezt már láttad, Angela! Neked megvoltak a mi tapasztalataink, tudom, mellettem dolgoztál, én emeltelek fel. Ismerted a kétségeimet. Azonban más utat választottál.

Az ősi Speyerben, ahol július 1-jén temetnek, már papot is alig lehet találni, egymás után zárnak be a parókiák. Húsz év múlva meg ki emlékezik majd rám, a speyeri főmufti? A mecsetté alakított székesegyházban?

Azt mondod mindig, kedves Angela, hogy tovább viszed az én külpolitikai örökségemet is! Küldtem én valaha német katonát külföldre harcolni? Összevesztem az amerikaiakkal? Nekimentem Oroszországnak? Főleg most, amikor újra ereje teljében van?!

Nem, Kancellár Asszony, Te csak hagyd szépen békén az én örökségemet!

Neked immár semmi közöd hozzá!

Liberális hullarabló barátaidnak meg végképp!


Búcsúzik egykori jóakaród,

Helmut Kohl

a Kancellár


U.i.: Adenauer és Schmidt kérte, hogy véletlenül se üdvözöljelek a nevükben, Willy Brandt szerint meg nagyon kerüld el majd a német mennyországot.”
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?