Blogolj!

Újabb nagy botrány! Mikor mond le Botka László?


A szeviép-botrány után ismét egy súlyos bűncselekmény ügyében vezetnek a szálak egyenesen Botka Lászlóhoz, az MSZP miniszterelnök-jelöltjéhez.

Ezúttal is nagyon közvetlen a kapcsolat, hiszen nem másra csaptak le a nyomozók, mint Botka saját ügyvédjére.

Joggal merül föl a kérdés, hogy rá lehetne-e bízni egy olyan emberre az országot, akinek a saját személyes ügyvédje vélhetően egy súlyos bűncselekmény részese. Botka azzal sem védekezhet, hogy nem gondolta volna mindezt Czeglédy Csabáról, hiszen Czeglédyt korábban már jogerősen 16 hónap börtönbüntetésre ítélték csalás miatt. Fölfüggesztve. Nos. Ez az ember Botka személyes ügyvédje! Ja, és a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció jogi képviselője is. Nem mellékesen Szombathelyen szocialista önkormányzati képviselő.

Botka vészüzemmódba kapcsolva először kétségbe vonta az eljárás jogosságát, majd utasította az MSZP Etikai Bizottságát, hogy vizsgálják ki Czeglédy csalási ügyét. Ami elképesztően röhejes, hiszen semmiféle nyomozati jogköre nincs egy ilyen pártgittegyletnek. Csak arra szolgál, hogy Botka megpróbálja minél távolabb tolni magától az újabb rém kínos ügyet.

Czeglédy Csaba. Itt még szabadlábon...

Ami persze nem fog menni, hiszen mégiscsak a személyes ügyvédjéről van szó! a kérdés már csak az, hogy Botka szembemenve a jogállammal, megpróbálja úgy beállítani az ügyet, mintha egy lenne „a korábbi évek és a közelmúlt politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül.” Vagy pedig vállalja a felelősséget és lemond. Lemond a miniszterelnök-jelöltségről és lemond a szegedi polgármesterségről.

A valódi kérdés az, hogy lemond-e Botka László?

Persze költői a kérdés. Nem fog lemondani. Legalábbis nem ezért.

Hogy is mondta a kipróbált MSZP-s elvtársnő, Kósáné Kovács Magda? Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani… Botka esetében a tisztesség látszatáról már rég nincs, nem is lehet szó. De a szeviép-botrány és most czeglédy-ügye után teljesen nyilvánvaló, hogy maga a tisztesség is nagyon messze jár Botkától…

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/39294/pics/lead_800x600.jpg
2018,botka lászló,czeglédy csaba,miniszterelnökjelölt,mszp,szeviép ügy
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?