Blogolj!

Egy szoci oltotta le a Kormányt mocskoló mdf-es agrárbárót


Gőgös Zoltán kontra Raskó György. Szép csata önmagában is: a rendszerváltás két bukott pártjának, az MSZP-nek és a Dávid Ibolya által elzüllesztett MDF-nek egy-egy bukott képviselője üti egymást a facebookon.

Agrárállamtitkárból agrárbáró lett...

Raskó György. Sokan – hál Istennek – már nem ismerik e nevet, de annyit érdemes róla tudni, hogy az MDF-es kormányban agrárállamtitkár volt, egészen pontosan a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára. És nem mellékesen, a mindent értéken alul privatizáló Állami Vagyonügynökség igazgatótanácsi tagja. Közben - a kárpótlási jegyek remek biznisze révén - agrárállamtitkárból agrárbáró lett. (Tudják: csak az első milliót ne firtassák…)

A szoci idők alatt természetesen vígan közösen bizniszelt az akkori vörös földesurakkal, így aztán érthetően az Orbán-kormány 2010 után egyáltalán nem számított Raskó György „szakértelmére”. Ezért aztán rádöbbent, hogy ő annyira konzervatív, hogy nem is szereti se Orbánt, se a Fidesz kormányt. Ebből kifolyólag aztán évek óta gyalázza is úton útfélen. A baj csak az, hogy hiába minden, így sem kellett senkinek, még az ellenzéki oldalon sem, talán csak Bokros Lajos egy-két személyes pártjának.

Ám most, az egykori szintén MDF-es Gémesi György pártjának színrelépésével, Raskó ismét fölragyogni érezte önnön csillagát. Most már fensőbbséges gőggel osztja a Kormányt és az ellenzéket egyaránt a facebookon:

„Vigyázat, a CEU ügy mesterségesen, pontosabban tudatosan kreált ügy, része Orbán 2018-as választási kampányának (…) Reményeim szerint a CEU ügy kiváló apropó egy új kezdethez, egy új ellenzéki erő szerveződéséhez, melyben a mai baloldali pártoknak már nem osztanak lapot.”

Ez utóbbi gőgös mondata csapta ki a biztosítékot a szoci Gőgös Zoltánnál, aki persze régi barátjának nevezi Raskó Györgyöt, majd jelzi, hogy a „múltat végképp eltörölni” mégsem lehet:

„Gyuri csak barátságból írom, hogy az egykori MDF-nek is van némi köze hozzá, hogy ide jutottunk…”

Majd hozzáteszi:

„ha valamennyien egyszerre kiszállunk (…) akkor jobb lesz a világ?

Nos, lehet, ebben is van némi igazsága Gőgös Zoltánnak. Elnézvén, hogy kik nyomulnak a szocik helyére, Gémesivel és Raskóval, Puklival és Sándor Máriával, Mécs Jánossal és Fekete-Győr Andrással, Simicska Ádámmal és Vona Gáborral az élen, akkor igazat kell adjak Gőgös Zoltánnak. Nem, nem lenne jobb a világ velük sem…

Ezek már most legalább annyira politikai selejtek, mint Gőgös Zoltán és pártja, az MSZP.

Raskó kontra Gőgös...

1
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/37086/pics/lead_800x600.jpg
agrárbáró,balliberális,ceu,ceu tüntetés,demagóg,gőgös zoltán,raskó györgy,vörös báró
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Mihály 2017-04-11 16:39:31
Raskó volt az Antall kormány idején az FM államtitkára. Ő az első számú felelőse a mezőgazdasági feldolgozóipar lenullázásának, amit a szoci kormány örömmel folytatott. Most pedig van képe a felsőoktatás fejlesztéséről beszélni. Virágkorában Gödöllőn voltam professzor, majd dékán. Rendszeres költségvetési bajaink voltak. De valahányszor az FM megszorult, Raskó csipőből mindig az agrárkutatás-oktatás keretéből szedte el a pénzt. Akkor az agrárfelsőoktatás még az FM hatáskörébe tartozott.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?