Blogolj!

Szekus tempó Romániában és Magyarországon…


A balliberális szinonimája a hazug gyökér. És nem csak Magyarországon. Itt van például ez a gyönyörű, friss, román példa. Bukarest szemmel láthatóan megrettent attól, hogy Donald Trump tagadhatatlanul gyorsan megtalálta a közös hangot Orbán Viktorral. Ezért aztán most bármi áron bizonyítani akarják, hogy ők is számítanak az új washingtoni vezetésnek. Ráadásul éppen háborúzik egymással a balliberális kormány és az államfő.

Klaus Johannis, román államfő. Közleménye koplett hülyévé tette a román kormányt és a kormánypártot...

Szó szerint bármi áron, még azon is, hogy ostoba hazugsággal kürtölik tele a médiát. Olyan gyökérséggel, amivel az első körben lebuknak, hogy hazugság…

Természetesen van budapesti szála is a szép történetnek. A szintén szekus stílusban működő budapesti 24.hu elnevezésű hazugsággyár is a maga módján rúgott bele Orbán Viktorba…

Na de vissza Bukarestbe… Hiába nyerte meg a román baloldal a liberálisokkal karöltve a választást, a kormányalakítás kész vesszőfutás volt számukra. A pártelnök ugye eleve nem jöhetett szóba, hiszen jogerősen elítélték nem is oly rég. Az első számú sameszát jelölte kormányfőnek, akit viszont az államfő hajtott el, nem azért mert muszlim nő, hanem mert a férje enyhén szólva is kétes kapcsolatokkal bírt muzulmán terroristákkal. Szóval egy sittes, meg egy terrorista gyanús család… szép egy választék. (Mint mondjuk nálunk Gyurcsány meg Bajnai. Bár ezek - egyelőre - megúszták a sittet…)

Végül mégis sikerült találni egy mamelukot kormányfőnek, akire az államfő is hajlandó volt rábólintani és kinevezni. Jellemző egyébként, hogy az újdonsült miniszterelnök helyett a pártelnök mutatta be a kormányt, majd tetézve mindezt, a kormányfő közölte, hogy a pártelnök természetesen az ő főnöke… Ezen a ponton az ügy legalább akkora szánalmas bohózattá vált, mint Magyarországon 2009-ben a Gyurcsány-utáni „miniszterelnöki casting.”

Hogy a bohózatot feledtessék és egyben a Trump-Orbán jóviszony miatt romániai aggodalmakat elcsendesítsék, világgá kürtölték, hogy a baloldali pártelnököt – mint mondottam elítélt köztörvényes bűnöst – meghívták Donald Trump beiktatási ünnepségére. Egyúttal meghívták a képviselőház elnökét is. Ja és még a miniszterelnököt is végül. Jelezvén, hogy ők milyen nagyon fotnos személyiségek a világban.

Mindenben persze az az egyetlen bökkenő, hogy nem igaz. A román államfői hivatala ki is adta közleményben: „Hivatalosan egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg az Amerikai Egyesült Államok elnökének beiktatási ceremóniájára - közölte hétfőn az Államelnöki Hivatal, megjegyezve, hogy Donald Trump beiktatásán, a korábbi gyakorlatnak megfelelően, a washingtoni román nagykövet képviseli az országot. `Az Amerikai Egyesült Államok gyakorlatának megfelelően az új elnök beiktatásán a Washingtonban akkreditált diplomáciai képviseletek vezetői az államfők és kormányaik egyedüli képviselői. Ennek a szokásjognak megfelelően egyetlen külföldi delegációt sem hívnak meg hivatalosan erre az alkalomra, állam- vagy kormányfőket még kevésbé. Donald Trump beiktatási ceremóniájával kapcsolatban ezt az eljárást kifejezetten megerősítették` - írja közleményében az elnöki hivatal. A közlemény hozzáteszi: azon intézmények vagy pártok küldöttségei, amelyek részt vesznek a beiktatáson, nem a román állam hivatalos képviselői.”

Ez annyira szép és annyira román, hogy csak röhögni tudunk rajta, mondhatnánk, de sajnos nem mondhatjuk. A történet ugyanis már átgyűrűzött a határon… A 24.hu című álhírportál a múlt héten – játszva a magyar nyelv lehetőségeivel – eléggé kétértelműen annyit írt, hogy Orbán nem vesz részt Donald Trump beiktatásán, mert „meg sem hívták…” Egyrészt soha senki nem állította, hogy Orbán meg akarta hívatni magát, bármennyire is ezt akarta sugallni a 24.hu. Másrészt meg – a 24.hu sugalmazásával ellentétben - nem azért nem hívták meg, mert leszarják őt, hanem azért, mert hivatalosan egy kormány vagy államfőt sem hívnak meg.  (Érdekes egyébként, a 24.hu és a többi szennyportál nem cikkezett arról, hogy 2009-ben Gyurcsányt meg se hívták Obama beiktatására…)

De mindezen túl megy egy indexes szennyblog, amely már kárörvendően a címében közli, hogy Orbánt nem, bezzeg a román miniszterelnököt meghívták Trump beiktatására. Szekus tempó, szekus stílus Magyarországon is…

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/33207/pics/lead_800x600.jpg
álhírportál,balliberális,demagóg,donald trump,románia,szeku
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?