Blogolj!

Gyárfást megcsapta a börtöncellák hűvös büdöse...


Világos a képlet: le kell mondania, és ezt ő is tudja. De nem mondhat le, mert akkor borul a bili. És akkor az elmúlt évtized minden ocsmány trutyis ügye az ő nyakába borul abból a bizonyos biliből… És akkor kattan bilincs.

Gyárfás Tamás a tökéletes kutyaszorítóban: tudja, hogy le kelle mondani, de nem mondhat le...


> Gyárfás ellen most az összes valamire való magyar úszó föllázadt, helyzete már tarthatatlan

> Kiss László meghurcolása Gyárfás érdeke volt, így minden bizonnyal az ő műve volt

> Lázár János sem állt ki Gyárfás mellett, sőt, valószínűleg elküldte neki a selyemzsinórt

> Gyárfás bukása csak idő kérdése, és akkor akár a börtönben is végezheti

Gyárfás Tamás, a nagy túlélő, akibe még Orbánnak is beletört a bicskája, a bukás szélén áll. Állt ő már persze ennél rosszabbul is, de mindig megtalálta a menekülő utat. Most azonban nem látszik, hogy lenne ilyen út, de még ösvény se nagyon.

A helyzet az, hogy most már olyan úszók is föllázadtak ellene, akiket eddig függésben tudott tartani. Akiket fenyegetéssel, ígéretekkel, némi pénzzel, az olimpia ígéretével el tudott hallgattatni. Ki ugyan eddig sem álltak mellette, de nem is léptek föl ellene. Eddig. Most már azonban szinte minden valamire való úszónk fölsorakozott Katinka mögé. Az olimpia ugyanis megmutatta, hogy a kussolásból, az elhallgatásból nem születhet aranyérem, de még érem se nagyon.

Az úszóink rádöbbentek, hogy ha tovább hallgatnak Gyárfás mocskos uralmának szennyéről, akkor nincs jövőjük az úszás világában. És nem azért nincs, mert nem elég tehetségesek, hanem mert a tehetségük mellé az úszószövetség Gyárfás fosztogató rémuralma alatt nem teszi oda a megfelelő körülményeket.

A magyar úszók rádöbbentek, hogy nincs már veszítenivalójuk. Ha nem szólalnak meg, nem változik semmi és így a lemaradásuk tovább nő a világelittel szemben.

Így hát megszólaltak. Még csak félénken, még távolságtartóan némelyikük, de már tisztán és érthetően Gyárfás ellenében.

És most már nincs visszaút. Gyárfás annyiszor verte át és alázta meg őket, hogy már nem remélhet kiegyezést sem az elnök.

És már nincs olyan se, akit feláldozzon. Az elmúlt egy év tükrében már egészen másképp fest Kiss  László meghurcolása is. Sokaknak mindmáig meggyőződése, hogy Kiss László lejáratása mögött Hosszú Katinak és férje állt. Pedig a logika nem ezt mondja! A Kiss László-ügy kipattanása és eszkalálódása egyedül Gyárfásnak jött jól. Ő kikerült a közvélemény figyelméből, minden és mindenki Kiss Lászlóról szólt. És mire az az ügy nyugvópontra jutott, addigra hónapok teltek el, jött az Olimpia és Gyárfás ügyei feledésbe merültek, Gyárfás a Kiss László-üggyel időt nyert, és ezzel a túlélést is sikerült biztosítania. Ma már egészen nagy biztonsággal kimondhatjuk, hogy Kiss László szennyes múltjának kiteregetése és annak a médiában való hónapokig tartó kitárgyalása Gyárfás műve volt!

Most már nincs kit odadobjon áldozatul Gyárfás Tamás. Szegény Hargitay Andrásról, azon kívül, hogy totál alkalmatlan a posztjára, nem valószínű, hogy bármi egetrengető is kiderüljön.

És ne legyenek kétségeink, most már nem fog elaludni az ügy. Sőt. Mivel ennyi magyar úszó szállt szembe az elnökkel, ha nem történik változás, egészen biztosan nemzetközi botrány lesz belőle. A nemzetközi média és az úszósport föl fogja kapni az ügyet, már csak a budapesti vb miatt is… És azt, hogy a vb előtti hónapokban totál káosz legyen a magyar úszósportban nem engedheti meg magának sem a kormány, sem az ország.

Nagyon nyomatékosan jelzésértékű, hogy a Kormányinfon Lázár János egyáltalán nem állt ki Gyárfás Tamás mellett. Egy szóval sem, egy hanggal sem. Sőt, most már annyit sem mondott, hogy a feleknek le kellene ülni és meg kellene egyezni… Üzent, hogy "a helyzet aggodalomra ad okot." Ez gyakorlatilag selyemzsinór Gyárfás Tamásnak a kormány részéről.

Gyárfás persze mindezt érzi, tudja, de mégsem mer lemondani. Akkor ugyanis odakerülhet valaki olyan az elnöki székbe, aki belelátva a Gyárfás éra sötét bugyraiba, nyilvánosságra hozza az összes szennyet és mocskot, ami Gyárfás kezéhez tapad. Nem mellékesen, Gyárfás távozása után úszók, edzők tucatjai fognak beszélni az elmúlt évek megalázásairól, Gyárfás maffiai módszereiről…

És ezzel nem csak az ő – egyébként nem is létező – nimbusza lenne oda, de komolyan megcsapná a börtöncellák hűvös büdöse is Gyárfás Tamást…

Pedig mindez már csak idő kérdése!

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/31817/pics/lead_800x600.jpg
demagóg,gyárfás tamás,hosszú katinka,magyar úszószövetség
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?