Blogolj!

Így működik a Soros hadsereg Magyarország ellen


A korrupció állandó sulykolásához gyártják Sorosék az ügyeket. Hogy azokból általában semmi sem igaz, az már nem jut el az átlagpolgárhoz, aki felé a médiából és a facebookról is ömlik a hazugság, és a kitalált korrupciós ügyek szennyáradata.

Soros, a balliberális médiára és politikusokra rátelepedve, azokat dróton mozgatva, elképesztően kifinomult, de aljas és mocskos módszerekkel visel hazug hadat Magyarország és a törvényes magyar kormány ellen

 

Hogy működnek? Röviden összefoglalva:

* „Kitalálnak” egy ügyet, majd teleszórják vele a médiát, a cikkek alapján följelentést tesznek az OLAF-nál.

* Az OLAF hónapokig vizsgálódik, majd bejelentést tesz az Európai Bizottságnak.

* Azok hónapok múltán eldöntik, hogy látnak-e megalapozott okot a vizsgálatra.

* Ekkor kérnek Magyarországtól választ az OLAF megállapításaira. Majd ez megy hónapokig, oda-vissza küldözgetett kérdés-felelek. Aminek a végén vagy fölmentik Magyarországot, vagy olyan „korrekcióban állapodnak meg, amely alapján ténylegesen egyetlen fillért sem veszít Magyarország.

* De mire ide eljut az egész, addig évek telnek el és közben mindegyiket úgy mutatják be, mint a magyarországi korrupció igazolását.

* Aztán, ha évek múltán kiderül, hogy mégsem történt semmi, akkor arról meg kuss van. Csak közben sok ezer cikk, facebook post és egyéb született arról, hogy az adott ügy korrupció…

És akkor nézzük meg a sorosi rendszer tényleges működését. Igen ocsmány dolog…

Adott egy uniós támogatással megvalósított beruházás. Elvtársak lecsúsztak róla. Elkezdenek valótlan statisztikákat gyártani, például átlagos vállalási árról, bekérik az adott közbeszerzésen vesztes cégek ajánlatait, és minden olyan „adatot”, amiből hírt lehet fabrikálni. Ezekből kreálnak egy „korrupciógyanús” ügyet. Ezt tálalják a sajtóban, megírja az összes ballib média. Nyilatkozik róla egy csomó „szakértő”. Bizonyíték persze semmi, csak sejtetések, csúsztatások, sokszor még nyilvánvaló valótlanságok is… 

Amikor már elég sok médiamegjelenést generált az „ügy”, akkor előállnak a hivatásos balliberális politikusok is. Ki sajtótájékoztatón „leleplez”, ki a Parlamentben szónokol, és minden mondatába beleszövi a korrupció valamint az Orbán-kormány és a Fidesz szavakat. Erről megint jó bő terjedelemben tudósít a balliberális média.

Ezt követően az összes „anyagot”, magyarán a médiamegjelenéseket és a politikusi megszólalásokat összegyűjtve, beküldik az „ügyet” az OLAF-hoz. Ez az Európai Unió csalás elleni hivatala. Az OLAF megvizsgálja a bejelentést, és ha úgy találja, akkor vizsgálatot indít az „ügyben”.

Általában indít, mert ezekkel igazolja saját létének fontosságát. No, meg mert Brüsszelből erre kapnak utasítást. Inkább nem kockáztatnak, mert ha később mégis kiderül valami és ők meg nem indítottak eljárást, akkor kapnak a fejükre. Úgyhogy általában a feltételezésekre, csúsztatásokra, nemegyszer hazugságokra épülő „ügyekben” az OLAF vizsgálatot indít.

A vizsgálat megindításáról értesíti Magyarországot, de semmi mást a konkrét „ügyről” nem mond. Hónapokig vizsgálódik, végül, jobbára a médiamegjelenések alapján, elkészít egy jelentést. Közben mi történik?

A vizsgálat indulásáról van úgy, hogy előbb tud a balliberális média, mint a Kormány… Már az is megérne egy misét, hogy ez hogy történhet meg, de van ennél rosszabb is az ügyben. A média ráveti magát a kormányra. Kérdez-kérdez nyakra-főre. Vádakat megfogalmazva a kérdésekben. A Kormány viszont ezekre nem tud és nem is adhat adekvát választ. Egyrészt, mert az OLAF nem ad (nem adhat) semmiféle tájékoztatást a vizsgálatról. Másrészt pedig az uniós szabályzás azt is tiltja, hogy a tagállam bármiféle információt adjon a médiának a folyamatban lévő vizsgálattal terhelt „ügyről.” Ezért aztán a magyar sajtó hónapokig azzal van tele, hogy a „korrupciógyanús” ügyekről, amelyet „az OLAF is vizsgál”, azokról a „Magyar Kormány csak hallgat”, vagy „semmitmondó válaszokat ad”, sőt, egyesek még vannak olyan pofátlanok, hogy azt írják le, hogy az „OLAF háta mögé bújik a Kormány…”

Az így zajló több hónapos vizsgálat eredményt az OLAF megküldi az Európai Bizottságnak és korrekcióra tesz javaslatot, azaz arra tesz javaslatot, hogy az adott projekteknek hány százalékát ne fizesse ki az EU Magyarországnak.

Ekkor még mindig nem adható ki semmiféle adat az „ügyről”. Magyarán, amikor az OLAF vizsgálat lezárul, csak annyit hoznak nyilvánosságra, hogy mennyi pénzt akarnak elvetetni Magyarországtól. De, hogy milyen tényekre alapozva, azt nem kell, sőt nem is lehet elmondaniuk. A sajtó ismét cikkez, a korrupció igazolásaként tálalja az OLAF  javaslatot.

Az OLAF jelentést az Európai Bizottság megvizsgálja. Általában hónapokig tart, mire kialakítja az álláspontját. Vagy úgy dönt, hogy nem indokolt a korrekciós igény, (azaz nem történt semmiféle szabálytalanság) vagy megindítja az eljárást. Általában megindítja az eljárást, mert igyekszik „keménykezű” gazdának látszani. Ekkor az OLAF jelentésben foglaltakkal kapcsolatban kérdéseket intéz a Kormányhoz. A Kormány megválaszolja azokat. Majd jönnek az újabb kérdések és mennek az újabb válaszok. Közben hetek-hónapok telnek el. Az ügyről lényegi tájékoztatás nem adható, így a balliberális média továbbra is zengheti a „korrupció van” című kórusművét.

Végül, hosszas levelezés, tárgyalás után ismét két lehetőség van. Az Európai Bizottság elfogadja a magyar Kormány álláspontját és lezárja a vizsgálatot. Magyarán közli, hogy nem történt szabálytalanság. Erről persze a magyar balliberális média hallgat, csak néha tesznek homályos utalásokat az „ügyre”, amely a korrupció egyik bizonyítéka.

A másik út, amikor az Európai Bizottság úgy dönt, hogy korrekciót kér, azaz a nekünk járó forrás egy részét nem hajlandó kifizetni az adott projektre. Erről tárgyalásos úton is lehet dönteni, vagy bírósági úton. Ha a Kormány és az Európai Bizottság megegyezik, akkor nem kerül bíróságra az ügy. Mivel az ügy lezárásáig nem juthat hozzá a pénzhez az ország, ezért az akár évekre is elhúzódó peres eljárás helyett általában a megegyezést szokta preferálni minden tagállam, így Magyarország is.

A megegyezés szerint az uniós forrás egy részét az Európai Bizottság elveszi az adott projektektől, azaz azokra a projektekre kevesebbet utal a tagállamnak. Mivel végül – elvileg – lehet forrásvesztés, a megegyezést is általában úgy tálalja a magyar balliberális média, hogy lám-lám, a korrupció miatt milyen sok milliárddal büntették Magyarországot.

De nézzünk csak e mögé is! Itt van például a hírhedt aszfaltügy. (Abba most ne menjünk bele, hogy az egészből azért lett ügy, mert a magyar útépítésekre ácsingózó francia vállalatok helyett magyar cégek konzorciumai nyerték el a tendereket) Az Európai Bizottság és a Lázár János vezette magyar tárgyalófél végül alig több mint 10 százalékos korrekcióban egyezett meg. Azaz, az „ügyben” érintett projektek átlagosan 10 százaléknyi számláját nem hajlandó kifizetni az unió. Ez Magyarországnak veszteség. Elvileg, de nem gyakorlatilag. Annyival több útépítési projektet finanszírozott részben EU-s pénzből a kormány, hogy a kieső számlaösszegek helyett tud más, elfogadott projektekről számlát benyújtani. A korrekciós pénz ugyanis nem vész el, azt csak a korrekcióval sújtott projektekre nem lehet kifizetni, más projektekre viszont igen. És van ilyen projekt elég. Magyarán, a korrekciós döntések nyomán végül ténylegesen egyetlen fillér hátrány sem érte Magyarországot, a sokat emlegetett aszfaltügyben sem. Mint ahogy az összes olyan ügyben sem, amelyet a "korrupció" bizonyítékaként tálal a balliberális média.

Az meg az ügyek szép mellékszála, hogy az OLAF a vizsgálati anyagot nem csak Brüsszelnek küldi meg, hanem a magyar ügyészségnek is. Ott megvizsgálják az anyagokat, és mivel általában semmi tényszerű bizonyíték nincs bennük, csak sejtetések, ezért egy-egy alapos vizsgálat után csak úgy dönthetnek, hogy nem indítanak eljárást. Ezt persze a magyar balliberális média megint úgy tálalja, hogy az ügyészség takargatja és védi a korrupciós „ügyeket”.

Mint ebből is láthatjuk, Soros, a balliberális médiára és politikusokra rátelepedve, azokat dróton mozgatva, elképesztően kifinomult, de aljas és mocskos módszerekkel visel hazug hadat Magyarország és a törvényes magyar kormány ellen. Sajnos úgy tűnik, hogy az Európai Unió és annak különféle hivatalai ebben nem csak, hogy nem akadályozzák meg, de sokszor akarva vagy akaratlanul, még partnerei is Soros Györgynek.

11
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/27924/pics/lead_800x600.jpg
balliberális,európai bizottság,európai unió,korrupció,olaf,soros györgy
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 11 db hozzászólás érkezett!
Gizella 2017-09-16 12:57:31
Már várom, hogy az Amerikában 130 ezer aláírással kért
- Georg Soros terrorista - kérdés megvitatásra kerüljön.
Nagyon jó lenne, ha őt és az NGO-ban dolgozókra kimondanák, hogy igen!
A tervezett Nemzeti Konzultáció kérdéseiben Magyarországon is hasonlót kellene kérdezni.
Nem lenne jó, ha Budapesten megismétlődne a "Majdan"!
Válaszolok
sandor 2016-06-30 15:22:31
Soros úr az egy kutya rendes ember világra való csak már nem, ere ott Amerikába dirigálhat de itt nem most dumál minek ment ki akkor eza baj Magyarországon hogy most vissza jön már a drága mind aki akkor elhagyta az országot akkor ide többet nem engedni be de ennek az országnak álandóan nyalni kell valahova igaza volt Hoffinak a magyar adig nem nyugyzik mig szaros nem lesz a szája hát enyi kedves barátaim mindenkinek szép napot .
Válaszolok
györgy 2016-06-29 08:30:33
Amikor matolcsi és toni rogano ellop sok 1000 milliárdot, akkor hol van soros konteo? Ha a magyar fidesz haver vállalkozó lopja el a pénzem, és viszi ki külföldre, vagy fidesz kasszába, az nekem fáj. Akkor más inkább az olcsó külföldi megoldás legyen. Tessék versenyezni. Uncsizom ez a komcsi bolsi fidesz bagázst.
Válaszolok
Emilia 2016-06-20 12:48:23
Kedves normálisan gondolkozó jobboldali Hozzászólók !

Nem érdemes az ellenzéki politikusokkal és a szimpatizánsaival vitatkozni ,
mert lesüllyedünk az ők idióta elveket valló szintjükre !!!
/ tisztelet a kivételnek ! /
Válaszolok
Mátyas válasza: Zoltán bejegyzésére 2016-06-15 17:24:51
Van még egy harmadik eset,amikor korrupciót a ballib ojan üzletnek tekintette amibe csak a jó haverokat volt szokás bevenni!! És persze irtam egy kommentet följebb esetleg értelmezheted. Nyilván nem véletlen hogy utáljátok a fideszt sok jó üzlettől estetek el miatta ez a bizonysag rá,hogy milyen vadul szeretnétek bele rúgni. Talán még nemkéső a munka gondolatával barátkozni,olyan bulimár nemlesznek.
Válaszolok
Attila 2016-06-15 17:15:34
Csak annyit fűznék hozzá, hogy mindezt a bohóckodást sok száz ember végzi, és nem minimálbérért ... - "mert megérdemlem"
Válaszolok
Mátyas válasza: Sándor bejegyzésére 2016-06-15 17:14:30
Vajon 2010 előtt ezek a fixaideák mért nem működtek? Vagy ha egy intézmény élére kineveznek valakit akkor az ott dolgozó rokonait,ismerőseit köteles kirúgni? De egyáltalán ha valahol van egy politikus acsaládban akkor azoknak elkellene költözniük az országból? Persze csak a jobbosoknak ugye? Természetesen az meg nem korrupció hogy agyurcsányt közvetlenül megbizzák brüsszelből? Az se korrupció hogy a csúcs balos politikusok jó pár banknál vip.ügyfelek voltak? A baloldal második embere még mostse hozta nyilvánosságra hogy honnan volt kb.háromszáz millája külföldi számlákon!! Persze ha van bizonyíték itéljék el bármelyik oldalhoz is tartozik!! Csak úgy tünik hogy a balosoknak jár az ártatlanság vélelme a vádlottapadján is a jobbosokat már egy ujság cikk alapján elküldenétek a gulágra! Persze régen ez ilyen egyszerűen ment,ugye?? Az a helyzet hogy észrekellene talán már venni hogy már nem azok az idők járnak,már nem virág elvtárs a góré!! De ajánlanám a tanú című filmet láttam a neten megvan,lehet nosztalgiázni vissza sírni azokat az időket,de már nemlesznek olyan idők!!!
Válaszolok
Attila válasza: Zoltán bejegyzésére 2016-06-15 15:51:55
te egy szerencsétlen Fidesz fóbiás beteg tahó vagy
Válaszolok
Sándor 2016-06-14 12:24:49
Talán nem árt figyelmesebben átgondolni, hogy a NER politikai, jogi, illetve erkölcsi "kultúrájában" - mellyel kapcsolatosan állítólag a "Soros hadsereg" folyamatosan gyártja a kitalált korrupciós ügyeket, mi is valójában az eddig kialakult helyzet.
Az Orbán kormány működési gyakorlatával kapcsolatban újra és újra fel kell hívni a figyelmet arra, hogy ha egy magas beosztású politikus, aki hozzáfér a közpénzhez és ezt a közpénzt a maga, családtagjai, rokonai, barátai, vagy azok családtagjai számára teszi hozzáférhetővé, az a politikus korrupt.
Akkor is korrupcióról beszélünk, ha egyébként az adott politikus, vagy politikusok csoportja úgy írja át a jogszabályokat, hogy a korrupt cselekedet elméletileg jogszerűnek tűnhet. Már a jogszabály ilyen megváltoztatása önmagában is korrupció.....
A korrupt politikusok pedig lopnak. Tőlünk, mindannyiunktól lopnak. Az egymás között kiosztott állami megbízásokat nem nyerik el a magyar vállalkozások, azok nem tudnak fejlődni, új munkahelyeket teremteni. Csak alvállalkozóként jutnak némi alamizsnához. Az egymás között így kiosztott források nem jutnak el a magyar családokhoz, vállalkozókhoz, közösségekhez, nem a köz javát, fejlődését szolgálják, csak egy szűk réteg gazdagodásában játszanak szerepet.
Azt hiszem ennyi elegendő ahhoz, hogy ne nagyon higgyünk a kormánypropaganda szerint "a hazug, és a kitalált korrupciós ügyek szennyáradatában". Nem hazug és nem is szennyáradat.....sajnos.
Válaszolok
Zoltán 2016-06-14 08:52:15
Összesen csak két eset lehetséges:
1. Ha te ezt el is hiszed, amit itt leírtál, akkor hülye vagy (de nagyon-nagyon).

2. Ha te magad nem hiszed el, csak másokat (a hülyéket) akarsz megtéveszteni vele (és én ezt látom valószínűbbnek!), akkor viszont egy aljas, sunyi és FIDESS/FIZESS/FITYISZ seggnyaló-szarkeverő vagy.
Válaszolok
12

Ezeket a cikkeket olvastad már?