Blogolj!

Európa keresztény lesz, vagy nem lesz, avagy kit képvisel a vatikáni celeb?


Neki az utolsó leheletéig a Katolikus Egyház, mint az összes hívőt magában foglaló jézusi teremtmény érdekeit, életét, jövőjét kellene védenie. Kellene, de nem teszi.

Bergoglio és Schultz... zsák a foltját?

Ehelyett keresztényellenes, sokszorosan megbukott, lejáratódott, ostoba fajankókkal - mint Juncker és Schultz - pózol címlapokon és taszítja egyre mélyebbre az európai katolikusok százmillióit…

Már meg sem lepődöm, amikor a pápai trónt bitorló Jorge Bergoglio Junckerrel és Schultz-cal villog együtt. Villognak a vakuk, forgatnak a kamerák, kopognak a billentyűk a tudósítók laptopjain és hamarosan világgá röpítik a hírt, hogy a vatikáni celeb az „az Európa egysége melletti elkötelezettségéért Károly-díjat kapott”. És ha már megkapta attól a két idiótától, akkor meg is akart felelni az elvárásaiknak. Annál is inkább, mert így újabb szép darabokkal gyarapíthatta a balliberális címlapokon történt megjelenéseit.

Nézzünk azonban a velejéig romlott üzenet mélyére. „Manapság - sokkal inkább, mint valaha bármikor - az európaiaknak az Európai Unió alapító atyáihoz hasonlóan hidakat kellene építeniük és le kellene bontaniuk a falakat” - fogalmazott pénteken Ferenc pápa a Károly-díj átvétele alkalmából mondott beszédében a Vatikánban.

Odáig még igaz a gondolatmenet, hogy az Európai Unió alapító atyái tényleg hidakat akartak építeni és nem falakat. Csakhogy ez legjobb esetben is csak féligazság. Valahogy a beözönlő gyilkos muzulmán csürhe befogadását feltétel nélkül támogató Bergoglio kifelejtette azt az alapelvet, amire Robert Schumann, katolikus gondolkodó és politikus építette az egyesület Európa gondolatát:

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz’” – érdekes módon ez az idézet nem hangzott el annak az embernek a szájából, aki elvileg vezeti a legnagyobb keresztény egyházat.

És még egy dolog. Nagyon szép Bergogliotól, hogy így szívén viseli Európa sorsát. De totális szereptévesztésben van. Ő nem egy európai politikus, és még csak nem is Európa képviselője. Ő egy – a világ minden földrészére kiterjed egyház vezetője. Neki az utolsó leheletéig a Katolikus Egyház, mint az összes hívőt magában foglaló jézusi teremtmény érdekeit, életét, jövőjét kellene védenie. Kellene, de nem teszi. Ehelyett keresztényellenes, sokszorosan megbukott, lejáratódott, ostoba fajankókkal - mint Juncker és Schultz - pózol címlapokon és taszítja egyre mélyebbre az európai katolikusok százmillióit…

2
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/27152/pics/lead_800x600.jpg
európa,európai eszmény,európai unió,ferenc pápa,jorge bergoglio,juncker,vatikán
 

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Pi 2016-05-10 11:08:30
Ha már ilyen agresszív módon írt a kedves cikkíró, nekem sem kell cenzúra. Szóval röviden annyit, hogy volt már pár olyan pápa aki támogatta vagy elhallgatta azt, hogy árvák százait kúrják halálra az egyház bizonyos tagjai, a jó múltkor még Benedek idejében egy papot azzal bűntettek több mint 500 kisgyerek megerőszakolása után, hogy az egyik árvaházból áthelyezték egy másik árvaházba. Szerintem aki igazi keresztény, az nem gyűlölködik egyfolytában. Aki meg igen az meg hagyja ezt a kurva álszent Jézusos dumát. Valószínűleg ha Jézus élne és látná, hogy hova korcsosult az ,amit ma kereszténynek nevezünk, az, hogy keresztény emberek milliókat gyűlölnek szívből, akkor eléggé el lenne keseredve szegény, látván, hogy mi lett a követőkből. Aki gyűlölködik az ne beszéljen itt keresztény Európáról, hanem inkább keressen valami lerobbant országot, ahol hozzá hasonló primitív gyökerek élnek és lehet egymást utálni mint a szart.

Elnézést az obszcén kifejezésekért, de véleményem szerint a cikk stílusa sajnos megkívánja az effajta intellektualitást.
Válaszolok
monyesz 2016-05-09 23:51:54
"...muzulmán csürhe befogadását feltétel nélkül támogató Bergoglio kifejeltette azt az alapelvet,..." Aranyos elírás, és még értelme is lehetne: az alapelv partvonalon kívülre került egy focista segítségével :-D

Amúgy a "modern" pápák okoznak néha meglepetést, többnyire kellemeset, lásd ii. János Pált. De néha sajnos kellemetlent is, mit ezúttal :-(
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?