Blogolj!

A ti lelketeken szárad a gyermekeink sorsa!


Ha a pofátlan cinizmus szerepelne a rekordok könyvében, akkor a pedagógusok szakszervezetének elnöke minden bizonnyal csúcstartó lenne. Nem a mi felelősségünk – mondá ez a címeres gazember.

Tényleg annyira gerinctelen a magyar pedagógus társdalom, hogy eltűrik, hogy ez a Mendrey nevű lény ilyen megalázó helyzetbe hozza őket?

Mendrey Lászlónak, a sztrájkkal fenyegetőző Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete elnökének többször föltették a magától értetődő kérést: „közeledik az érettségi és mi lesz akkor, ha diákok vizsgaidőszaka veszélybe kerül egy esetleges pedagógussztrájk miatt?”

Erre ez a gazember minden alkalommal így felelt:

„Nem a mi felelősségünk!”

Hát ki a büdös kurva anyádé, te szemét, gerinctelen, tróger? – kérdezem én, minden jó- és polgári modoromból kivetkőzve.

Nem lehet ezeket a véglényeket már úri jó modorral elviselni. Ekkora mértékű cinizmust, ekkora mértékű pofátlanságot, ekkora mértékű szemétségét ritkán vágnak a társadalom arcába.

És tulajdonképpen nem az a baj, hogy az arcunkba vágták ezt a szemét, aljas, hazug, cinikus és pökhendi mondatot. Az igazi baj az, hogy ez a véglény még mindig elnöke a pedagógusok „érdekképviseleti” szervének. Hogy nem akadt legalább néhány tisztességes pedagógus, aki odament volna, hogy egyrészt pofánvágja ezt a Mendreyt, hogy ilyen ganéságot mert nyilatkozni a nevükben, másrészt meg hogy azonnali hatállyal és véglegesen kidobják a PDSZ elnöki irodájából.

Tényleg annyira gerinctelen a magyar pedagógus társdalom, hogy eltűrik, hogy ez a Mendrey nevű lény ilyen megalázó helyzetbe hozza őket? Ha valakinek bármiféle szemernyi kétsége lett volna, ettől a szemét cinikus mondattól rá kellett ébredjen: Mendrey egy görény, akit fizetnek a háttérből azért, hogy politikai harcot vívjon, és még véletlenül sem a tanárok érdekeit képviseli. A diákokat pedig nagyon magasról leszarja.

Az igazi baj az, hogy ez a véglény még mindig elnöke a pedagógusok érdekképviseleti szervének.

Tényleg nem számít ebben az országban a tanárok tízezreinek, és a diákok százezreinek, hogy hogyan sikerül a tanév vége, a vizsga, a felvételi, az érettségi? Még mindig olyan buli kockásingezni, meg tüntetgetni, meg sztrájkolgatni?

2
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/26628/pics/lead_800x600.jpg
kockásinges tüntetés,mendrey lászló,oktatási rendszer,pdsz,pedagógus,pedagógustüntetés
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Kovács válasza: Elek bejegyzésére 2016-04-19 09:21:34
Cinikus, csúsztatásokkal teli védőbeszéd kisérlet egy védhetetlen magatartású - az "ősszocializmusból" megörökölt - szakszervezeti funcionárius vállalhatatlan, az egész társadalmat megosztó, kizárólag politikai tartalmú viselkedéséhez.
Ui.: Személy szerint elitélem és elutasítom az eredeti blog szerzőjének vulgáris szóhasználatát és kifejezésmódját. Ez azonban nem csökkenti a blog tárgyát képező személy bármilyen felmentését gyalázatos viselkedése alól!
Válaszolok
Elek 2016-04-18 18:43:32
A pedagógusok lelkén nem szárad semmi azokból a kreált vádakból, amelyeket a szerző a tanárok fejéhez vág. Nem kockáztatjuk egyetlen tanítványunk érettségijét, felvételijét, jövőjét sem. Eddig sem tettük, eztán sem fogjuk. Lehet, hogy Mendrey úr egyfajta szerencsétlen nyomásgyakorlás céljából ilyen dolgokat mond, de ő is tudja, hogy a pedagógusok felelősségérzete messze-messze meghaladja azt a szintet, hogy kockára tegye, vagy akár csak elbizonytalanítsa diákjai eredményeit, évek óta tartó felkészítésüket és felkészülésüket. Ennél nagyobb öngólt pedagógus nem is rúghatna, de NEM EZÉRT nem teszi, nem ezért nem tesszük, hanem elsősorban tisztességből, hivatástudatból, empátiából. S Mendrey úr még lebegtet ugyan, de - mint mondtam - egyetlen olyan pedagógus sem lenne széles e hazában, aki az érettségi vizsga napján sztrájkolna, vagy ne javítaná ki időre az érettségi dolgozatokat. S a cikk szerzője, aki (nevéből gondolom, valamiféle alternatív jövőből érkezett, ahol a magyar nyelv kihalóban van, mert) egy - talán nem túl szerencsésen megnyilatkozó - szakszervezeti vezetővel kapcsolatban a "véglény", "tróger", "szemét" szavak jutnak csak eszébe. Visszaemlékszik továbbá egy régi, rosszul sikerült szexuális élményére, amikor Mendrey úr édesanyjával lépett kapcsolatba némi pénz átadását követően... Mert ugye honnan tudná különben, hogy "büdös" és "kurva" volt egykoron a szakszervezeti vezető édesanyja?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?