Blogolj!

Miért reménytelen a balliberális oldal helyzete?


Hazugság, hülyítés, hiteltelenség. És ócska ripacskodás. Ma már csak ezek jellemzik az egész balliberális tábort. Vagyis ami megmaradt belőlük. Mert jó érzésű ember már fintorogva se megy a közelükbe, már az „orrát befogva” se szavazna rájuk.

Politikai ötlet, terv zéró. Politikai kommunikáció zéró. Politikusi teljesítmény zéró

Képtelenek a változásra, azaz képtelenek normális nézőpontból szemlélni a világot. Csak a mindenáron való ellentmondás, a gyalázkodás, a hülyeség, és a mérhetetlen hazudozás. Ez minden, amit nyújtani tudnak.

Nézem a facebook üzenetfolyamot. „Drámai” poszt. Lepusztult kórházi kórteremben, beesett arcú, reményvesztett betegek. Lepusztultság, kosz, reménytelenség. „Stadionra bezzeg jut pénz” – felirat a kép alatt. No meg a szokásos fölszólítás, hogy: „oszd meg, hogy eltakaríthassuk a népnyúzó Orbán-rezsimet”. Alatta pár beazonosíthatatlan kamuneves felhasználó gyalázkodik kommentben ki cigányozva, ki fasisztázva (szép is ez így együtt) a kormányt és Orbánt. És néhány lájk is van persze.

Aztán egy másik drámai poszt, éhező gyermekekről, akikkel „a kormány nem törődik, mert csak a zsebét tömködi”… Ehhez is jár természetesen a szokásos, kormánygyalázó pár komment..

Aztán következik egy hír a hírfolyamban: Orbán ismét a kétharmadért harcol. Ha ma lennének a választások, a Fidesz-KDNP ismét magabiztosan győzne.

A drámai posztok és a hír éles ellentétben állnak egymással. Nem létezhet egy univerzumban ez a két valóság.

És tényleg nem. A szomorú valóság az, hogy a többszörösen bukott balliberális média és politikai csürhe, önálló gondolatok, elvek, politikai mondanivaló híján a totális mocskolódásba, majd hazugsácunamiba menekült. Ennek immáron 6 éve.

Hat éve próbálják sulykolni a hazug képet a korrupt és az emberekkel mit sem törődő Orbán-kormányról. Nem jött be, nagyon nem jött be a féktelen, parttalan és mindent elborító mocskolódás, hisz 2014-ben is nagyot buktak. Nem is egyszer. De ebből sem tanultak, sőt, még rátettek egy lapáttal.

A futóbolond kurcsány fletó kampányvideója volt a legjobb szemléltetőeszköz a közelmúltban arra, hogy miért is áll totális bukásra a balliberális csürhe.

Politikai ötlet, terv zéró. Politikai kommunikáció zéró. Politikusi teljesítmény zéró. Nincs politikai termék, nincs értékelhető kommunikáció, nincs politikai teljesítmény. Van viszont mocskolódás és hazugság mérhetetlen mennyiségben.

Romániában és/vagy 10-20 éve készült fotók lepusztult kórházakról, éhező gyermekekről, korrupcióról, elhanyagolt iskolákról… Amelyekről két dolog süt minden épeszű ember számára: hazugság és manipuláció.

Amikor a valóság és a sugallt kép között ekkora az eltérés, akkor hiába próbálják azt az emberekre ráerőltetni, nem fog sikerülni. 2006-tal ellentétben ma már nem lehet belehazudni az emberek képébe büntetlenül. Ma már jószerével minden elővehető, megnézhető (kivéve kurcsány szakdolgozatát, aminek előkerülésére évek óta várunk) így teljesen egyértelmű, hogy ocsmány hazudozással, kamu kórházi fotókkal nem lehet átverni az emberek többségét. De a balliberális oldal mégis még mindig ezzel próbálkozik.

Ha ezen nem változtatnak, ha nem próbálnak meg épeszű választ adni a társadalom kérdéseire, ha nem próbálnak meg épeszű programmal kiállni a választópolgárok elé, ha nem hagyják abba a hazudozást, akkor 2018-ban ismét biztosan megkapják a nekik kijáró, sorban harmadik óriási jobbhorgot. De lehet, hogy az ott már K.O. lesz, ami után többé már nincs mód visszatérni az alternatív univerzumból a valóságba. Legalábbis a mai balliberális pártok és vezetőik részére biztosan nem.

1
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/26158/pics/lead_800x600.jpg
2018,balliberális,dk,kurcsány fletó,mszp
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Stella 2016-03-29 16:52:04
Sok hozzá tenni való nincs ehhez, csak egyet érteni tudok minden szavával, nincs ezeknek semmiféle elképzelésük sem politikai sem semmilyen területen. Abban bíznak hogy létezik még az országnak egy olyan ostoba rétege aki nem lát át rajtuk. De ez a réteg egyre fogy hála Istennek és remélem, hogy 2018 ra csak nagyon kevesen lesznek. azt hiszem ezt ők is kezdik észre venni és ezek az utolsó kétségbeesett próbálkozásaik, mivel más ötletük nincs úton útfélen , utca sarkokon ordibálják a hazugságaikat, hátha meghallja ás talán még el is hiszi valaki
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?