Blogolj!

Meddig még, Angela?


A csődből a tragédiába fordult a német kancellár politikája. A kölni események olyan fordulópontot jelenthetnek, ahonnan nincs visszaút Angela Merkel számára. 

Irányt akart mutatni az egész világnak...

Az a németek és politikusainak többsége szerint is világos mára, hogy a muzulmán beözönléssel kapcsolatos politikájuk nem vált be. Hogy finoman fogalmazzunk. A tényszerűség persze azt követelné, hogy inkább ezt írjuk: előbb csúfosan megbukott, de mostanra már tragikussá vált.

Eddig azt gondoltam, hogy a kiváló taktikai és politikai érzékkel megáldott Angela Merkel is belátta ezt, és csak azt ügyet, ürügyet keresi, várja, amely kapcsán arcvesztés nélkül és minimalizált politikai veszteséggel ki lehet hátrálni a csődtömeggé váló migrációs politikájából.

Politikai szempontból a kölni események erre kiváló alkalmat adtak. Vér nem folyt, visszafordíthatatlan tragédia valószínűleg senkivel sem történt, az események ennek ellenére sokkszerűen érték egész Németországot. Főleg azokat, akik elhitték eddig a Mutti biztató szavait arról, hogy igen, képesek lesznek megcsinálni, képesek lesznek megfelelően integrálni a milliós migráns áradatot. A nők molesztálása, megerőszakolása elfogadhatatlan, és súlyos büntetésért kiállt. És nem mellékesen politikai szempontból olyan ügy, amely alkalmat adhatott volna arra Merkelnek arra, hogy gyökeresen változtasson a politikáján úgy, hogy az a társadalom döntő többsége számára nem csak érthető és elfogadható lett volna, hanem még támogatható is. Ezzel ismét egységbe kovácsolhatta volna maga és politikája mögött a németeket, újra az igazi Mutti lehetett volna belőle.

De nem tette.

Ehelyett egy igazi bullshittel, baromsággal állt elő: „mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a bűnösöket, tekintet nélkül származásukra vagy egyéb hátterükre, megbüntessék.”

Ez az értelmetlen baromság, amely pont a lényeget próbálja meg elmaszatolni, már gyurcsányi mélységű megszólalás.

Ez az a mondata Angela Merkelnek, amely jelzi, hogy képtelen már változtatni. Igen, amit Angela Merkel mondott az a jogállamiság egyik alapvető tétele, ám egy ilyen súlyos esemény kapcsán nem csakhogy közhelyes, de vérlázító cinizmus! Az áldozatok semmibevétele. És a felelősség nem vállalás szánalmas esete. De ami még ennél is szomorúbb, sőt tragikusabb: azt üzeni a németeknek: szokjatok hozzá, ezentúl ez bármikor, bárhol megtörténhet…

Teljesen nyilvánvaló, hogy Angela Merkel nem tud szembenézni a tényekkel, illetve ha tud is, képtelen már változtatni a kudarcosból tragikusba forduló politikáján, hozzáállásán.

Zárójeles visszatekintés: az általam nagyra becsült és igencsak tisztelt Angela Merkel esetében már voltak korábban is jelei annak, hogy kezdi elveszíteni a józan ítélőképességét a politikában. A legutóbbi német választáson például az addigi koalíciós partner hiába kért némi segítséget a kancellár pártjától, nem kapott semmit. Néhány tízezer szavazaton múlott a bejutásuk, amelyet egy körtelefonnal el tudtak volna intézni még a választás napján is. Ám a várt egyedüli többség pár képviselő híján nem jött össze, így a könnyű és „kisméretű”, ám természetes szövetséges helyett így a tulajdonképpen bukott baloldallal volt kénytelen koalícióra lépni Merkel. Ráadásul ezzel hosszú időre elidegenítette magától a német liberális pártot, amelyre a következő választások után lehet, hogy szüksége lenne a konzervatívoknak. A görög válság kapcsán mutatott érzéketlen, sőt sok esetben diktatórikus politikája sem volt hibanélküli… Zárójel bezárva.

A kölni események is mutatják, hogy hiába próbálja betiltatni Angela Merkel a facebookkal, a twitterrel és a többi közösségi oldallal a muzulmán beözönléssel kapcsolatos kritikákat. Az emberek Németországban is előbb-utóbb egymásra találnak és ráébrednek arra, hogy félelmeikkel, haragjukkal és véleményükkel a muzulmán csürhével kapcsolatban nem hogy nincsenek egyedül, hanem nagyon is sokan éreznek ugyanúgy mint ők. És a kölni események kapcsán küldött kancellári üzenet is egyértelmű: Angela Merkel megüzente, hogy rá nem számíthatnak azok, akik félnek, aggódnak a muzulmán hordák miatt.

Véleményem szerint, mint ahogy jeleztem is, innen már nincs visszaút, legalábbis Angela Merkel számára. Hatalomtechnikai szempontból nem bukott meg, és lehet, hogy a következő választásokig sem fog, de politikai értelemben a jövőjét tekintve halott. Vele már nem lehet többé választást nyerni Németországban.

A kérdés már csak az, hogy ezt fölismerve mikor lép a többség?

Vélhetően Angela Merkel valami nagyot akart alkotni, valami történelmi jelentőségűt. Nem elégedett meg a Mutti szerepével, azaz nem elégedett meg azzal, hogy semmi kiugrót nem alkotva, ugyanakkor állandó stabilitást és növekedést hozva Németországnak, a leghosszabb ideig regnáló kancellár legyen belőle. Ő nagybetűkkel be akarta magát írni Európa és a világtörténelem díszkönyvébe. Úgy vélte, hogy a migránsáradat befogadása, kezelése Európa és Afrika megújítását és megbékélését fogja a nevéhez kötni. Ennek a fantazmagóriának a foglyává vált. Kár érte. Mindent lerombolt, amit az előző évtizedekben fölépített a személye köré. Mind a németek, mind pedig a majdan mérhetetlenül csalódottá váló beözönlött migránsok is dühösök lesznek rá és úgy érzik mindannyian, hogy elárulta, becsapta őket. És mind a németeknek, mind a migránsoknak, sajnos igazuk lesz.

Angela, meddig még?

1
https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/23683/pics/lead_800x600.jpg
angela merkel,beözönlés,kölni események,migránsok,muzulmán horda,németország,nemi erőszak
 

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Peter 2016-01-07 12:39:02
Ez a helyzet.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?