Blogolj!

A porszívóügynök


Az Ügynököt némi eufemizmussal Nagykövetnek mondják. Pedig nem más alapjában véve ő sem, csak egy porszívóügynök. De ő nagyban játszik. Ezért nevezik nagykövetnek. Így tehát ő nem porszívót akar ránk tukmálni, hanem mostanság például katonai helikoptereket. Ha már az amerikai F16-osok helyett svéd Grippeneket vettünk, Paksot pedig az oroszokkal bővíttetjük és nem az amerikai atomcégekkel. Nekik is kell valami zsíros üzlet. Ezért van itt.

Az Ügynököt némi eufemizmussal Nagykövetnek mondják

Lassan egy éve, hogy idejött, de az üzletet még mindig nem sikerült nyélbe ütnie. És most már türelmetlenek a pénzemberek odaát, a nagy vízen túl. Nem is értik, hogy egy „nagykövet” miért nem bír el egy kis országgal. „Mindenkit seggbe kell rúgni, vagy meg kell kenni” – szólt az utasítás, amivel útjára bocsájtották. Az első olcsóbb, ezért persze inkább azt preferálják.

Az Ügynök igyekezett a szebbik arcát mutatni. Eddig. De most, hogy a kenyéradó gazdáknál fogytán a türelem, nála is elszakadt a cérna. Pedig milyen mézes-mázos tudott lenni. Nem sokkal azután, hogy ő jött, a rosszarcú cia-ügynök „jóbarátnak” mennie kellett. Azt hitte, hogy Goodfriend kirúgása és néhány kenetteljes körmondat, pár vidéki kirándulás, némi magyarkodás a facebookon elég is ahhoz, hogy a magyar vezetés meg legyen „véve”, és a kenyéradó gazdák számára a zsíros hadiipari biznisz nyélbe legyen ütve.

Alsó hangon is legalább 200 milliárd forintos üzletről van szó. Ennyi pénzért pedig már odaát is lehajolnak, még ha aprópénznek tűnik is. Ennek a megrendelésnek a kijárása nagyon jól jönne a demokratáknak, akikkel szemben a hadiipari cégek hagyományosan ellenszenvvel viseltetnek. Különösen jól jönne például Hillary Clintonnak az elnökválasztási kampány idején. De egyelőre nyoma sincs a zsíros üzletnek.

Ezért ideges az Ügynök és ezért váltott stratégiát. Elővette a „seggberugdosóst” a diplomáciai eszköztárból. Az Ügynök tehát levetve a szép orca álarcot, megmutatva valódi énjét, diplomatáktól teljesen idegen kirohanást intézett Magyarország és a magyar kormány ellen.

De ha valaki azt hiszi, hogy harci helikopterektől beszélt nyíltan, az nagyon téved. Az üzletről nyilvánosan nem beszélünk elvét követve, nehogy a nagyközönség számára lelepleződjék a valós szándék, politikai támadást intézett a magyarok ellen. Azt akarta a magyar vezetés tudomására hozni, hogy ha nincs üzlet hamarosan, akkor naponta számíthat Magyarország hasonló politikai kirohanásokra.

Elővette a „seggberugdosóst” a diplomáciai eszköztárból

De ennél sokkal súlyosabb fenyegetés is ott lebegett az őrjöngő Ügynök szavaiban. Ha nincs gyorsan üzlet, akkor számíthatunk arra, hogy olyan eszközöket is be fognak vetni Magyarországon is, amelyekkel - koholt ügyek segítségével – megpróbálják megbuktatni a jobboldali magyar kormányt. Hogy mindez nem fantazmagória azt jól mutatja, hogy az elmúlt öt évben így buktatták meg a cseh és a horvát jobboldali kormányt is. Koholt korrupciós ügyekkel. A cseheknél és a horvátoknál is kiderült mostanra, hogy semmi sem volt igaz a vádakból, de a hataloméhes és az USA felé készséges baloldalt akkor sikerült hatalomra juttatni az adott országokban. És most ez az elegánsan nagykövetnek mondott porszívóügynök ezzel fenyeget minket is.

Aligha hihető ugyanis, hogy az Ügynök a demokráciáért, a médiaszabadságért és az emberi jogokért aggódik hirtelen egyik napról a másikra. Annál is inkább, mert egy ilyen politikai kirohanás egy nagykövettől nem csak hogy példátlan, hanem kirívóan gyalázatos. Egy szövetséges állammal szemben pedig - amelynek területén egyébként épp a nagykövet országának katonái gyakorlatoznak együtt a magyarokkal - egyenesen vérlázító pofátlanság.

Képzeljük el, hogy egy ugyanilyen nagyköveti előadásnak milyen következményei lennének, mondjuk a szintén USA-szövetséges Szaúd-Arábiában vagy Kuvaitban! Nagykövet ide, nagykövet oda, USA hadsereg ide, USA hadsereg oda, nyilvánosan végeznék ki a főváros főterén! Pedig Szaúd-Arábia és Kuvait aztán tényleg nem a demokráciáról, a civil jogokról, a szabad médiáról és a vallásszabadságról ismert. De ott mégsem beszél egy szót sem ezekről az ottani porszívóügynök nagykövet. Mert ott most zavartalan a biznisz. Így aztán az ottani nagykövet porszívóügynököt egyáltalán nem érdeklik olyan apró-cseprő dolgok, mint a homokosok mindennapos nyilvános kivégzése, az ellenzékiek bebörtönzése, a nők teljes jogfosztottsága, a rabszolgatartás, a nem is leplezett korrupció.  

A hozzánk küldött Ügynököt azonban most ezek érdeklik. Számára nagyon fontos lett, hogy megnézhesse a magyar állam szerződéseit Paks bővítése ügyében. Például. Na meg az is, hogy függünk az orosz gáztól. Mert az szerinte rossz. Azt persze nem tette hozzá, hogy leginkább nekik rossz. Mert így nem tudják ránk sózni a saját palagázukat.

Szegény, Nagykövetnek hazudott mosóporügynök bajban van. Üzlet nincs, és az ország jelenlegi vezetése már többször megmutatta, hogy nem hajlandó alárendelni az ország érdekeit egyes országok, cégek üzleti érdekeinek.

Felkészülhetünk tehát arra, hogy a következő hónapokban az Ügynökből „jóbarát” válik… Goodfriend távozott, de szelleme, mentalitása, eszközei maradtak.

Goodfriend távozott, de szelleme, mentalitása, eszközei maradtak

Egyszer fölismerik vajon, hogy ezek a gusztustalan eszközök az Orbán-kormány alatt nem működnek?

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/22017/pics/lead_800x600.jpg
colleen bell,magyarország,nagykövet,obama,porszívóügynök,ügynök
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?