Blogolj!

Feri dolgozatot ír…


Feri dolgozatot ír. És közzé teszi. (Nem úgy, mint az állítólagos diplomamunkáját. Mert azt évek óta keresi. Hiába na, nagyon nagy az Apró villa…) Szóval ír és közzéteszi. Majd úton-útfélen beszél róla. Mert olvasni persze a kutya se olvassa, amit Feri leír, néhány mazochista politológuson és pártkatonán kívül, akiknek meg ugye kötelező olvasmány…

Feri ellenállhatatlan késztetést érez arra, hogy időről időre dolgozatot írjon így felnőtt fejjel. Talán ez azért van, mert amikor még kisdiákként dolgozatot kellett írnia, akkor az sohasem sikerült valami fényesre. Valószínűleg sok kudarc érte, rossz jegyek, gúnyos tanári megjegyzések és némi atyai pofonok kíséretében.

Feri ezért ellenállhatatlan késztetést érez, hogy dolgozatokat írjon, és azokkal bizonyítson. Másoknak akar bizonyítani, de még magának sem tud. Ezért aztán mindig újra és újra késztetést érez az írásra. Hátha most az egyszer, végre nem értetlenkedés és ellenszenv fogadja, hátha ezúttal nem a gúny és röhögés tárgya lesz mindaz, ami az „agyából kifolyt”…

De Ferinek mindig csalatkoznia kellett. Csakúgy, mint kisdiákként, felnőtt fejjel is értékelhetetlen zagyvaság minden, ami jön belőle.

A valóságot az egyre bomlottabb elméjének fantazmagóriáival vegyíti a dolgozataiban, amelyeknek közös sorsa a gyors bukás.

Pedig Feri termékeny. A spíler blog összeszámolta: az elmúlt egy évtizedben 22 dolgozatát hányta Magyarországra. Rosszabb években, mint például 2013-ban, négyet is. Persze volt közte olyan év is, amikor a Jó Isten kegyelme megkímélt minket Feri irományától, például 2012-ben.

De a leglényegesebb különbség, ami igazán fontos: korai dolgozatainak ostoba fantazmagóriáit a saját bőrünkön kellett elszenvednünk, hiszen az mszp és az szdsz örök, közös halálos bűneként, öt évig ennek a bomlott elméjű lénynek a markában sínylődött az egész ország, ma már viszont egy szűkebb asztaltárságnál nem többek azok, akik elviselni kénytelenek Feri dolgozatait… És ez utóbbi helyzet, jól is van így.

És végül majd már csak az ápolók nézik – reméljük jóindulattal – ahogy a Böszme fölolvassa 42. dolgozatát arról, hogy hogyan fogja megreformálni az elmegyógyintézet wécéztetési rendjét, ha majd ő lehet a wécés néni...

https://demagog.blogstar.hu/./pages/demagog/contents/blog/21980/pics/lead_800x600.jpg
balliberális,blog,dolgozat,gyurcsány ferenc
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?